28 juni 2008

Veckans väder och veckans boktips

Det har nästan inte regnat på två månader - minst - och så plötsligt öppnade sig himlen!


Jag gillar när det regnar! Just det här regnet blev inte så långvarigt trots allt. Det kom några intensiva skurar tillsammans med åska, sen var det över för den här gången.
***
I morse vaknade jag tidigt, bara för att det är lördag ;o) Morgonen ägnades åt att läsa ut 12e delen i Jennifer Chiaverinis bokserie om Elm creek quilters. Jag har blandade känslor för de här böckerna - det är mycket jag gillar med dem. Det är ett skönt språk, bra flyt och mysiga målande beskrivningar, men nu, i 12e boken, så är det en hel del som kommer tillbaka. Vissa saker och händelser har författarinan beskrivit i flera böcker och det känns lite uttjatat. Tyvärr. Fast jag kommer väl inte kunna låta bli att läsa nästa bok ändå...

I vilket fall som helst - jag rekommenderar de här böckerna! De handlar om en grupp kvinnor och deras liv och livshistoria. Några böcker utspelar sig i nutid och några är historiska tillbakablickar. Det spelar ingen roll om man är intresserad av quiltning eller inte därför att böckerna handlar inte särskilt mycket om hantverket, men det är quiltandet som gjort att kvinnorna träffats och det är det som håller dem samman.
*** 
Det är definitivt försemesterkänslor att läsa böcker på lördagmornar :o)) 
***Anette L***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar