15 mars 2018

Vårsjalen

Det blev ingen skön vårdag idag, snarare en blåsig och kall vinterdag
men vad spelar det för roll när vårsjalen är klar?
Mönstret finns på Bautawitch hemsida och garnet har jag köpt från hennes webshop. Det är en 7-pack Catania kallad Vintage pack. Eftersom det går åt åtta nystan till sjalen så la jag till ett grönt nystan, samma färg som ingår i paketet. Jag använde virknål 2.5 mm eftersom jag virkar ganska löst, det står 3.5 mm i mönstret. Jag är glad att jag använde en mindre nål för annars hade sjalen blivit alldeles för stor.
Färgerna flyter så fint in i varandra. Jag valde att byta färg där garnet tog slut, alltså inte nödvändigtvis vid ett varvbyte och det stör inte mönstret alls. Hade jag bytt vid varvbyte hade det blivit ganska mycket garnspill på grund av att varven fort blir väldigt långa.
Ullgarn ger ett smidigare tyg än bomullsgarn men det är en mjuk sjal med lite tyngd som ger fint fall.
Mönstret är lätt, det är tre varv, egentligen bara två olika, som upprepas ända till slutvarvet, så det är en perfekt prat- eller titta på tv-virkning.

Nu kan våren komma när den vill.
Solen tittade fram en stund medan jag tog bilderna samtidigt som några förvirrade snöflingor for omkring i luften. Sol eller snö, kampen pågår, men vi vet ju vem som kommer vinna, eller hur?
Det är alltid solen. Alltid. Men idag är det isande kallt.
Iskallt.


1 kommentar:

  1. Vilken underbar sjal du virkat.I färger som får mig att tänka på våren. Visst är det en jättekall vind ute,men jag tyckte det såg så fint ut på väderleksrapporten med +8 nästa vecka.Må så gott!! kram

    SvaraRadera