29 dec. 2013

Snart sju sorter

Det märks att jag bestämt mig för att det är okej att göra precis vad som faller mig in den här lediga dagarna. Jag tycker att det räcker gott med att fixa lite mat då och då, dricka te och virka. Nu har jag massor med fettfria godsaker att njuta av. Fast i ärlighetens namn tror jag man njuter mest av att göra dem och lite mindre av att ha dem.
Tre små bakelser med rosor, choklad och jordgubbar på.

Nog är de fina i sina glada färger.
Marängen i sin enkelhet blev en riktig favorit. Receptet på den, liksom grunden till bakelserna, finns i boken Stickcafé från Libris förlag. Receptet på de övriga finns länkade i förra inlägget.
Gott gotti gott gott. 
Visst får det plats ett par bakverk till på det där fatet?! Jag ser en vinter-, en vår- och en sommarbakelse där på fatet. Det saknas åtminstone en höstvariant. Varför sluta nu, när det är som roligast?



7 kommentarer:

  1. Med de du hjälpte mig med så har du ju redan passerat sju, men jag förstår att du vill ha fler på ditt fat :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var en bra uppvärmning men sista bakelsen blev ju inte ens färdig... Hoppas du får ihop den med tanke på att vi har så olika virkfasthet.

      Radera
  2. Smaskens! Det kanske ska finnas en "dammsugare" också på fatet.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Smaskiga bakelser att njuta av!
    En award finns att hämta i min blogg.

    SvaraRadera
  4. Härliga bakelser och härlig filosofi med hur du tillbringar lediga dagarna :-). Kram Anneli

    SvaraRadera
  5. Vad kan det bli för höstvariant ,månntro, äpple nånting kanske? Så fina de är! kram Katarina

    SvaraRadera