15 nov. 2012

Greppvänligt

På båda ICA Maxi och Coop Extra i vår lilla stad har de börjat sälja KnitPro. Bara för att det fanns så köpte jag en virknål med "soft grip" och jag använde den för att göra kant på randiga sjalen.
En riktigt trevlig virknål att hålla i. Jag tror jag ska virka rutor av garnet som blev över bara för att det var så kul att virka med en bra virknål.
Sjalen är blöt och utspänd och upptar hela matbordet. Jag fick till och med dra isär bordsskivorna lite för att den skulle få plats, men jag var för lat för att stoppa i en extraskiva.  
Någon dag ska det väl vara dagsljus så jag kan ta en bild på sjalen i mer rättvisande färger. Jag har stickat med Rauma finull och Noro Kureyon sock på stickor 4 mm. På varje rätt varv ökas 1 m i början innanför 3 kantmaskor, 1 m på var sida om mittmaskan och 1 m i slutet innanför 3 kantmaskor. Stickade tills jag hade 37 melerade ränder och virkade av kanten.
I morgon hoppas jag få sova längre än till 3:30 och att jag vaknar utan huvudvärk. Det är väl inte för mycket begärt? Jag lovar att vara snäll heeela dagen om det blir så! :o)

2 kommentarer:

  1. Ytterligare en härlig sjal, du måste vara jättesnabb på att sticka! Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fin sjal, ibland blir det enkla det finaste!

    Håller tummarna för att butikerna nära mig även de tar in knitpro i sitt sortiment, skulle vara super!

    SvaraRadera