Sidor

18 sep. 2012

Ett radband av maskor

Åh vad jag tycker om tvåändsstickning!
Det blir så jämt och fint, och varje maska är som en pärla på ett radband, en meditation i koncentration och stillhet. Fröjd helt enkelt.
I brevlådan låg en ny bok och väntade på mig. Den är hur inspirerande som helst!
Anna-Karin Lundberg har låtit sig influeras av målade motiv i gamla kyrkor och omsatt dem till fantastiska stickmönster. Rekommenderas! 
Jag ville testa något ur boken med en gång och det gröna på vantarna är efter en skiss i boken, dock modifierad så att maskantalet skulle stämma över ett varv. 
Ute luktar det höst och jag tror att någon i smyg bygger en fästning i hamnen.
Vid huset vid havet sjunger sommarblommorna snart på sista versen. 
Det är vackert. 
Hortensian har inga planer på att sluta blomma än.  

Lika mycket meditation som maska efter maska.

4 kommentarer:

  1. Att sticka är som att sjunga långsamhetens lov. En slags meditation. Vilken fin inspirationsbok!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag känner mig glad att någon fastnar så för 2-änds...du gör så mkt fint! Och boken...jag fick den i brevlådan idag...den är ju fantastisk! Så roligt med böcker om stickning som.ven innehåller historia.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder och din stickning är fantastisk, själv var jag i garnaffären igår men inte blev det något utav det! Om du vill kika in hos mig så finns det något där till dig:O)) Kram Immi

    SvaraRadera
  4. Oh vad spännande, satt och tittade på just den boken idag och så hittar jag det här hos dig direkt efter... "smygläste" i den och om inte annat så är det en härlig inspirationskälla... <3

    SvaraRadera