20 maj 2007

Hemma igen

Japp, då var jag hemma igen efter en underbar syträff!!! Tänk vad roligt det är att träffa sina kompisar och fullkomligt frossa i en gemensam hobby! :-) Vi har sytt från tidigt på morgonen (nåja, en del kom igång tidigt) till sena kväll. Det blev senare och senare kvällar för min del ;-)

Vad hinner man sy på en träff då? Jag har sytt klart en bonad med redwork. Den var nästan klar innan, men det där lilla sista är nu också gjort.

Jag har också sytt en liten påsväska.
Ett täcke har blivit quiltat (mitt hemliga projekt - se tidigare inlägg i bloggen) och så har jag sytt en stor duktopp och en liten av resterna. Dessutom så har jag handquiltat ytterligare fem stjärnor på mitt evighetsprojekt. Inte illa! ;-) Här är en bild på duktoppen innan den syddes ihop.

Jag vill skicka en stooor kram till alla syträffkompisar!
Vi ses snart igen hoppas jag!

14 maj 2007

Hur mycket packning?

Frågan är - hur mycket packning behöver man för att åka till en syträff i tre dagar??? Om man är ensam, och inte har packat klart så kan det se ut så här:
Symaskin i egen väska, tyger och pågående projekt i en väska, alla sytillbehör, linjaler, trådar och sånt i en egen väska, sängkläder i en jättekasse, luftmadrass i en annan kasse och så en väska med kläder och sånt. Det som återstår att packa är mat och andra förnödenheter. Och allt som jag kommer på i morgon att jag inte kan vara utan i tre dagar.  Ja, nu vet ni att det inte går att åka tåg eller buss eller så när man ska på syträff - för med all den packningen skulle man behöva 1/ betala för tre personer och 2/ en bärare.
Fast det ska bli roligt!!! :-)

13 maj 2007

Två veckor kvar

Ja, nu är det två veckor kvar till dotterns konfirmation. Dax att färga håret alltså! Just nu väntar vi med spänning på att få se vilken färg det blir den här gången... Och så hoppas jag att vi får bort färgen från dotterns öron :-)

Jag måste visa en blombild till! Jag fick en så söt Margueritvariant av en vän. Visst är den helt underbart vacker?!

11 maj 2007

Nu blommar det!


Jag älskar syrener! Och varje år tycker jag att de blommar över alldeles för fort! I år blommar de så tidigt att de kommer att vara överblommade långt innan skolan slutar... snyft! Syrenerna hemma hos oss är nu fullt utslagna - 11 maj - är inte det alldeles för tidigt?!

Vill du ha en liten tjuvtitt på vad som pågår i mitt syrum?

Ja, det är inte vårfärger precis, men det kommer bli sååå läckert! Hoppas jag! :-)

Trevlig helg!